Ticker

Advertisement

Responsive Advertisement

Very important Current Affairs related to sports, try to answer it!



Here in the following post we will see some of the most important CA related to sports events all over the world. These are most important for all competitive exams. Let's begin

1. Who became No.1 in world Table Tennis under-21 Men's single category, after winning ITTF challenge in December 2019?

a) G Sathiyan

b) Harmeet Desai

c) Manav Thakkar

d) Soumyajit Ghosh

Ans: Option C 

2. ICC will make 4-day test mandatory as part of World Championship from which year?

a) 2021

b) 2022

c) 2023

d) 2024

Ans: Option C

3. Who has been selected as Captain of ESPN Cricinfo's ODI and T20 squad?

a) Dhoni

b) Kholi

c) Smith

d) Kane Williamson

Ans: Option A

4. Who won 5th Ice Hockey Association of India (IHAI) National Ice Hockey Championship in both boys and girls category?

a) Maharastra

b) TamilNadu

c) Leh-Ladakh 

d) Gujarat

Ans: Option C

5. Who won CK Nayudu Life time Achievement Award for the year 2019 (Male)?

a) K. Srikkanth

b) Ganguly

c) L. Balaji

d) Sachin

Ans: Option A

6. Who won the CK Nayudu Lifetime Achievement Award for the year 2019 (Female)?

a) Mithali Raj

b) Smiriti Mandana

c) Anjum Chopra

d) Priya Puniya 

Ans: Option C

 7. Which city hosted the First Edition of Khelo India University games?

a) Bhubaneswar

b) Chennai

c) Delhi

d) Pune

Ans: Option A

8. Who won the prestigious Polly Umrigar Award for his super performance in international cricket in 2018-19 season?

a) Kohli

b) Rohit Sharma

c) Muhammad Shami

d) Jasprit Bumrah

Ans: Option D

9. Which nation got top position in Rifle-Pistol World Cups in 2019?

a) India

b) China

c) USA

d) Japan

Ans: Option A

10. Which State secured First place in Khelo India Youth games 2020 concluded in Guwahati?

a) Haryana

b) Delhi

c) Tamilnadu

d) Guwahati

Ans: Option D


Following this post, numerous posts are yet to come. If there are any mistakes in the above section please tell me in comment section. Please share to all who is preparing for competitive exams, it may help them a lot. Follow the below links for more 

Post a Comment

0 Comments